Drabelige Dræberspørgsmål ved samtalen…

Tak for din ansøgning til stillingen. Vi har ansat en med mere erfaring.

Eller

Vi har valgt at gå videre med en anden kandidat, som lige har den rette profil.

Kender du det?

Nå, da da da. Endnu et afslag? Vil du gerne undgå det fremover? Så lær her om de nyeste trends indenfor hvilke spørgsmål, du kan blive stillet til samtalen.

Så du IKKE bliver ramt af DNDD ved samtalen

Nye jobinterview tendenser fra USA, viser at CEO´s benytter sig af De Nye Drabelige Dræberspørgsmål (DNDD)

Spørgsmål der stikker helt af i forhold til de gode gamle klassiske spørgsmål.

De nye kritiske spørgsmål tager udgangspunkt i, at ville lære dig bedre at kende som menneske. På helt autodidakte måder.

 

Hvorfor er du her i dag?

Sørg for at mindst halvdelen af din dialog handler om fokus på virksomhedens behov og dens udfordringer. Holder du 75 % fokus på virksomheden og 25 % fokus dig selv, er det en fordel for arbejdsgiveren.

Vær på vagt. Husk det handler om, hvad du kan gøre for virksomheden og ikke hvad den kan gøre for dig. Taler du alt for meget om dig selv og dine behov, er det et no go.

Hvad er din største drøm i livet?

Intet svar er for ambitiøst. At have drømme og kunne tænke stort viser en fri ånd med potentiale for nyskabelse.

Vil du helst være frygtet eller respekteret?


Det vil det være en fordel i en virksomhed med et stærkt samarbejdsmiljø, at ville være respekteret. Samtidig handler det om virkningen mellem pisk eller gulerod? Står virksomheden og er på gyngende grund, kan det være de vælger, en der er en hård hund. Der er intet rigtigt svar her.

Hvilken byggegrund i Matador foretrækker du?

Det her handler om hvilke risici, du vil løbe for at høste indtægter? Du kan jo også gå konkurs og må pantsætte grunden? Underligt spørgsmål kan du tænke, men alligevel. Hvor risikovillig er du? Hvor stort afkast går du efter? Hvad tør du satse? Hvilke fordele og ulemper ser du ved den enkelte byggegrund?

Fortæl om en af dine fiaskoer?

Ofte vil du signalere, at du kender dig selv og kan stå ved dine skyggesider. At have haft nederlag og komme sig viser modstandskraft, kreativitet og ydmyghed. Bemærk, det er essentielt, at du ved, hvad du har lært af fiaskoen. Så du ikke gør det igen. Når du kan tale åbent og ærligt om dine fiaskoer, og fortælle hvordan du er blevet et bedre menneske, partner eller leder som resultat, så virker du ægte og som et attraktivt menneske.

Flyvetesten (orker jeg at sidde ved siden af dig på en langdistance flyvetur?)


At tale om ”børnedrømme” er en god måde, at finde ud af om der er god kemi og forbindelse mellem to mennesker. Hvis samtalen er kedelig og der ingen respons er, så er sandsynligheden for at kemien er til stede lig med 0. Indgangsspørgsmålet kunne være; ”Hvad drømte du om at blive til, da du var 10 år gammel?”

Vinprøven – dine sociale egenskaber testes

Når du som kandidat (ofte på højere niveau) inviteres på middag – så bliver du vurderet på hvor godt du kan begå dig i et ustruktureret miljø. Det er nemlig muligt ved en almindelig samtale at kunne ”forestille sig” og ”spille spillet” til en struktureret samtale i en times tid. Det bliver straks sværere, at skjule sin sande personlighed, når der eksempelvis skal bestilles vin. Du bliver vurderet på din evne til at vælge og hvordan du behandler tjeneren og din måde at begå dig på. Om du vil vise dig frem, om du tager hensyn til andres ønsker m.m.

Passion – passion – passion

Du kan risikere at få spørgsmålet; ”Hvad er din hobby eller din store interesse?” Her måles du på dine lidenskaber. Din passion og din evne til at udvikle evner på egen hånd. Der er brug for mennesker med ildsjæl, tro og lidenskab.

Hvordan opfatter andre dig?

Hvis intervieweren spørger receptionisten, taxachaufføren, buschaufføren om dig – hvad tror du de vil sige om dig? Værdifulde informationer om din personlighed kommer ofte fra kilder tæt på dig. Hvordan du behandler andre mennesker siger meget om dig. Så ved at interviewe mennesker omkring dig, som du har været i forbindelse med, fortæller en stor del om din personlighed.

Fortæl en vittighed

Åh gud. Den tager tænder den her. At skulle kunne improvisere. At evne overraskelser og at kunne begå sig. Kan du på stående fod fortælle en vittighed? Det fortæller selvfølgelig noget om din evne til at agere i uvante situationer og noget om din humoristiske side. Om du lynhurtigt kan redde dig ud af en vanskelig situation. Kender du den vittighed om musen og elefanten?

 

P.S. Den kloge er ikke den der giver de rigtige svar; det er den, der stiller de rigtige spørgsmål –  Claude Levi-Strauss