Hvad tænker du på, når du sidder på toilettet?

Jeg er i gang med at læse bogen ”Projekt Lykke” af Gretchen Rubin og på side 256 støder jeg på denne formulering ”hvad tænker du på, når du sidder på toilettet?”

Tænker jeg overhovedet noget? Undrede jeg mig. Men det gør jeg faktisk. Jeg tænker på den blog jeg skal have skrevet, det kursusoplæg jeg vil lave færdigt (JA, det tænker jeg på) – så tænker jeg på de bøger jeg har gang i, de gode samtaler jeg har haft med veninder, og jeg tænker på hvordan jeg kan udvikle næste “Stress af” kursus. Så jeg tænker altså på kommunikation. Skriftligt, mundtlig – you name it. Dialogen.

Hvad tænker du på?
Fordi spørgsmålet faktisk handler om mere end det du umiddelbart forestiller dig. Det handler om passion.

Det store spørgsmål: Hvad er din passion? Kan være svært at svare på. Du kan kaste dig over Pernille Melsteds bøger ”Find din passion” – men du kan også helt enkelt lægge mærke til små ting i din hverdag.

  • Hvad laver du når du glemmer tid og sted?
  • Hvad ville du lave hvis du ikke fik penge for det? Eller status? Eller berømmelse?
  • Hvad er det du allerede går rundt og ”gør” i hverdagen?
  • Hvad nød du at lave som ti-årig?
  • Hvad vælger du at lave på en ledig lørdag?

 

Undersøg din faktiske adfærd frem for forestillinger om dig selv. Så finder du dine præferencer.

At dyrke sin passion har nemlig en gavnlig effekt på lykkefølelsen og dermed letter det også på stress.

At tage sig tid til noget man føler lidenskabeligt for og at behandle det som en reel prioritet giver et umådeligt løft.

Om det så handler om at få skrevet en erotisk novelle, få ryddet op i bryggerset, skabe plads til tasker i skabene, eller bygget modeljernbanen færdigt, læse, dyrke yoga, spille fodbold – det er underordnet – blot husk at prioritere det, der gør dig glad.

Du vil automatisk mærke en atmosfære af vækst i dit liv
Sæt august måned af til at dyrke din passion. Accepter dine egne sym- og antipartier i stedet for at finde ud af, hvad du BURDE synes om. Du bliver gladere af, at vedkende dig dine EGNE interesser.

”Sjælens mindst anstrengte og mest naturlige veje er de smukkeste. De bedste beskæftigelser er de mindste tvungne” – Michel de Montaigne

Imens sætter jeg mig til at udvikle mit nye eksklusive kursus, som jeg planlægger at afholde i private rammer, med tid til den enkelte i rolige omgivelser. Det glæder jeg mig vildt til.

P.S. Sushi hjælper på alt