Mindsk din stress ved at afslutte dine relationer ordentligt

Uforløste følelser binder energi. Ofte er vi slet ikke klar over hvor meget det påvirker vores fremtidige liv, når vi ikke får sagt ordentligt farvel til dem, der har betydet noget for os.

Det kan være dem vi er blevet uvenner med, dem der er døde fra os, dem der bare er forsvundet ud af vores liv, dem der er flyttet fra os, ham/hende der forlod os eller dem vi ikke kan eller vil se mere.

Ofte er der stadigvæk mange følelser og tanker knyttet til hver en relation, der har betydet noget.

Mange gange har du mentalt ikke givet helt slip pĂĄ den anden. Og begyndelser og afslutninger er noget af det vi husker allerbedst i vores liv. Netop det sidste indtryk har stor indflydelse pĂĄ, hvordan vi kommer videre i vores liv og hvordan vi opfatter os selv.

De relationer der ikke er blevet afsluttet på en god måde, kommer til at fylde uforholdsmæssigt meget og er med til at præge vores fremtid. Både bevidst og ubevidst. Først når du kan give slip kan du komme videre. En vending er, at ”Livsduelighed er slippeduelighed”.

I hvert et farvel ligger også alle vores tidligere farveller. Så jo flere ubearbejdede ”farveller”, jo flere uløste konflikter ligger du inde med.

Det handler om, at du tør være ærlig overfor dig selv. I ordet ”far–vel” ligger betydningen – ”hav det godt fremover”. Det er særdeles vigtigt, at have modet til at slippe og forklare og være respektfuld overfor den anden part. Selvom det kan føles skamfuldt, sorgfuldt og mĂĄske endda pinligt.

Det SKAL gøres for at sætte dig selv fri. Selvom det er lækkert i første omgang at undgå smerte, så lad være med at flygte fra det, for det vil forfølge dig alligevel.
Når vi ikke kan rumme følelser sætter det sig nemlig også i kroppen (somatiske sygdomme) – i form af spændinger i nakken, ondt i ryggen, ondt i maven, hovedpine, tristhed, frustration, stress og angst.

Det kan virke på kort sigt at flygte, men du bliver indhentet af dine følelser. Giv dig tid til at få sagt pænt farvel også i respekt for modparten.

Vores selvforståelse bliver overvejende skabt igennem relationer til andre og hvis du nu går og fortæller dig selv ”forkerte” historier hvorfor relationen holdt op (a la – ”jeg er nok ikke nem at leve sammen med”) – ja, så vil det påvirke hele din fremtid. Måske i en negativ retning. Hvis den historie du fortæller dig selv er, at du ikke er værd at bo sammen med, ja, så er det svært at lede efter en ny partner med den iboende overbevisning”

Sæt gode punktummer.

1. Skriv et ”far-vel” brev til vedkommende. Send det ikke – men mærk hvad det gør ved dig.
Føles det rigtigt at sende det bagefter (huske lige at sove på det) – så send brevet.

2. Derefter sĂĄ skriv et brev til dig selv, som om det var den anden der skrev det til dig.
Hvad vil du gerne have at vedkommende skrev til dig? Hvordan føles det?

3. Er der nogen af dine tidligere relationer du tænker på med ubehag?

4. Hvad er det for en historie du fortæller dig selv om, hvorfor I ikke ses mere?

5. Kunne det være en ide, at dele den historie med en anden og skabe en historie med mere håb?

6. Visualiseringsøvelse: Se vedkommende for dig (find evt. foto frem – besøg gravsted).
Sig farvel og tak for alt. Mærk hvad det gør ved dig (det er ok at blive ked af det).
Har du en meget voldsom reaktion sĂĄ ved du, at du har brug for at arbejde mere med
relationen sĂĄ du kan slippe den bundne energi.